Mobning og afpresning

Hvordan sker det? 

Mobning og afpresning sker desværre på de sociale medier. Det sker fordi det er så nemt at snyde personen man skriver med. Man kan nemt udgive sig som en helt anden person end hvem man egentlig er. Der er nogle tilfælde hvor mænd udgiver sig for at være en en yngre dreng på 15-16 år. De har kontakt med piger på samme alder, som over længere tid bliver snydt til at tro at de er ved at få et forhold med drengen. Manden får nogle gange private oplysninger som han senere kan bruge til at kræve billeder og andre private ting fra pigen. Dette har dog en straf hvis det bliver opdaget.

Undersøgelse

Nogen bliver også mobbet over de sociale medier. Det kriminelle præventive råd har lavet en undersøgelse om mobning over sociale medier, og det viser sig at 8% af de 15 årige er blevet mobbet på de sociale medier. undersøgelsen er blandt 3600 personer. Unge som har oplevet digital mobning oplever også i højere grad end andre unge både lavt selvværd, mistrivsel, ensomhed og selvskadende adfærd.

Her er undersøgelsen

Hvad kan vi gøre?

Forskning viser at forældre og lærer er en vigtig del af forebyggelsen af mobning over sociale medier. Indsatser mod mobning over sociale medier bør derfor fokusere på at støtte og hjælpe unge med deres brug af sociale medier.
Grunden til at digital mobning sker så ofte, er der nogle gode grunde til. Det er meget nemmere at skrive noget grimt til en person frem for at stå foran dem og sige det. man kan også altid slette det man skriver hvis man nu synes det var forkert. Derfor kan det også være meget nemmere at skrive noget der kan mobbe andre.


Interview

Vi har interviewet Karina for at blive klogere på det med de unge mennesker og de Sociale Medier. Hun arbejder som sundhedsplejerske, men ikke en helt normalt sundhedsplejerske, som sidder ude på skolerne. Hun er både ude ved familier og hjælpe, men også ved skoler, hvor hun har samtaler med elever. Det er det som gør det rigtig spændende for hende.

Karina oplever tit børn, der ikke føler sig trygge på de Sociale Medier. Det er fordi de fx er med i en gruppe, og så bliver der talt grimt om dem, med en meget hård tone. De bliver meget bange for at komme i skole, og de føler sig ude af fællesskabet.

Selvfølgelig bliver ting nogen gange misforstået, men andre gange er det også med vilje at gøre noget kede af det. De ting som bliver skrevet, ville aldrig været blevet sagt, hvis man stod over for personen i virkeligheden. Det er lidt mere anderledes gennem skærmen. Når de unge ikke bliver behandlet ordentlig, tør de heller ikke at gå videre til de voksne med det, fordi de er bange for at der skal ske noget med dem.


Karina sagde også, at hun synes at Sociale Medier er en god ting, hvis det bliver brugt på den rigtige måde. Men hvis de ikke bliver brugt på en gode måde, og gør hinanden ondt, så giver det de unge en utryghed, og det kommer til at tænke på hvem de selv er? Det er det som kan være lidt farligt, og hun mener at de voksne tage lidt mere ansvar, og hjælpe de unge, fordi de ligesom ikke selv tør søge hjælpen.


Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang